Plnou parou vpřed aneb Karibikem na luxusním parníku

Potápění k historickým vrakům lodí, koktejly v různých lodních barech a pozorování noční oblohy z paluby. Pokud se rozhodnete strávit dovolenou na výletním parníku, rozhodně se nebudete nudit.

Radost na vlnách

Plavba po Karibiku představuje jednu z nejoblíbenějších dovolených obyvatel žijících za oceánem. Popularita plovoucích kolosů však začíná stoupat i v Evropě. Zážitkovou dovolenou v Karibiku už nabízí i řada českých a zahraničních cestovních kanceláří. Do přístavu se můžete vypravit buď na vlastní pěst, nebo s pomocí cestovky. Ceny přitom nejsou nikterak závratné. Týdenní pobyt na parníku se pohybuje v rámci několika desítek tisíc korun. Na lodi samozřejmě můžete strávit i celý měsíc, v tom případě však již musíte počítat s větší finanční zátěží. 

Bohatý výběr

Pro hosty je na palubě přichystán veškerý komfort a moderní technologie. Samozřejmostí je bezpočet restaurací, barů, nočních klubů, bazénů, ale také kina, divadla nebo kasina. Chcete navštívit rušná letoviska na Bahamách, Kubě či v Mexiku? Nebo raději dáváte přednost panenské kráse malých karibských ostrovů? Parníky křižují Karibik po různých trasách, volba dovolené je tak zcela ve vašich rukách.

Nevolnost nechte na pobřeží

Plavbu vám může znepříjemnit takzvaná mořská nemoc. Jedná se o nevolnost způsobenou pohupováním lodi. Příčina jejího vzniku není úplně známá, ale předpokládá se, že houpavý pohyb ovlivňuje rovnovážný aparát ve vnitřním uchu. Výsledkem jsou závratě, nevolnost, zvracení, pocení a bolesti hlavy. Pokud se chcete obtížím vyhnout, držte se následující rad:

  • Pokud víte, že trpíte obtížemi při přesunech autem, letadlem či lodí, nechte si od lékaře předepsat léky proti cestovní nevolnosti.
  • Před vyplutím i během plavby nepožívejte alkoholické nápoje a vyhněte se konzumaci těžkých a kořeněných jídel.
  • Pobývejte co nejdelší dobu na čerstvém vzduchu.
  • Při pohybu na palubě se dívejte na horizont a snažte se co nejméně hýbat hlavou.

Dvě cestovatelské jistoty 

Před odjezdem se informujte u svého lékaře o nutnosti očkování. Při cestování po Karibiku není vyžadována žádná speciální ochrana. Většinou si tak vystačíte se základními cestovatelskými vakcínami, tedy s těmi proti hepatitidě typu A, typu B, břišnímu tyfu a tetanu. V některých destinacích jsou také nutností antimalarika. V současnosti je v Karibiku zaznamenán přenos viru zika, který je hrozbou především pro těhotné ženy. Těm se proto nedoporučuje do této oblasti cestovat. Důležité je též cestovní pojištění, které je vhodné před odjezdem uzavřít. I při pobytu na luxusním parníku vás totiž mohou potkat různé infekce, jejichž léčba se v zahraničí může vyšplhat do astronomických částek. Cestovní pojištění navíc ochrání i vaše osobní věci a zavazadla v případě odcizení či poškození.

(holi)

Zdroje:
http://cruiseweb.com/
www.medicinenet.com
www.webmd.com
www.fitfortravel.scot.nhs.uk

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.