Vzhůru do evropských metropolí! Tallinn je neokoukaný a Vídeň za humny

Chtěli byste vyrazit na prodloužený víkend, ale nevíte kam? Zkuste navštívit některou z evropských metropolí. Za málo peněz můžete získat hodně nových zážitků.

Za kulturou k sousedům

Vídeň si zamilujete na první pohled. Ať už máte jen dva víkendové dny, nebo celý týden, toto město nabízí tolik věcí k vidění! Hlavní město Rakouska vás nadchne nejen historií, ale i možnostmi kulturního vyžití. Vybírat můžete z mnoha divadel, muzeí a koncertních sálů. Projděte se podzimním Prátrem! Vyznavačům nočního života Vídeň nabízí pestrou škálu klubů a barů. Přes den nezapomeňte navštívit některou z místních kaváren nebo restaurací a vychutnejte si oblíbený sacher či pravý vídeňský řízek.

Pitoreskní Tallinn

Hlavní město Estonska je perlou pobaltských zemí a jedním z nejnavštěvovanějších evropských měst. Snoubí se v něm historie s moderní architekturou. V Tallinnu naleznete velmi dobře zachované historické centrum, kde na vás dýchne 850 let bouřlivých dějin. Ještě aby ne! Vždyť se zde u moci vystřídali Dánové, Švédové, Němci a Rusové. Těžko uvěřit, že ještě před 25 lety patřilo Estonsko pod Sovětský svaz. Tomu dávno odzvonilo a Tallinn se dnes může pyšnit mnoha turisticky atraktivními kavárnami, hotely, restauracemi či sushi bary. Při návštěvě Estonska se v neposlední řadě můžete těšit na vstřícné a milé obyvatele.

Romantická Budapešť

Hlavní město Maďarska vás dostane svou krásou. K podzimní návštěvě je jako stvořené. Zahajte ji třeba v lázních, protože Budapešť je vyhlášená termálními prameny. Poté se se svařákem v ruce projděte historickým centrem. Můžete zde obdivovat architektonické skvosty – například budovu parlamentu nebo Budínský hrad. Večer nezapomeňte navštívit některou místní restauraci nebo hospodu, kde si pochutnáte na guláši, perkeltu nebo segedínu.

Vůně Atlantiku

Chcete se ještě před zimou nadýchat prosoleného mořského vzduchu? Zkuste Lisabon, hlavní město Portugalska. Návštěva Portugalska na podzim má své kouzlo. Uniknete úmorným letním vedrům, ale přitom můžete prozkoumat vše, co vás zajímá, v příjemném slunečném počasí. Kdyby vás město náhodou unavilo, za chvíli jste z centra na pláži. Zujte si boty a vychutnejte příjemný pocit z chůze naboso v písku.

Ať už vás podzimní vítr zanese kamkoli, nezapomeňte na cestovní pojištění.

(brbr)

Zdroj: www.telegraph.co.uk/travel/city-breaks/the-cheapest-city-breaks-in-europe/

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 1
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.