Kam vyrazit na podzim po Evropě? Do termálních lázní nebo na vyhlášené festivaly!

Podzimní počasí je jako stvořené pro cestování po Evropě. V jižních oblastech si ještě můžete vychutnat poslední teplé paprsky, velkoměsta si užít bez davů turistů nebo navštívit některý z lokálních festivalů. A pokud bude podzim nevlídný a sychravý, jistotou jsou termální lázně, které si užijete za jakéhokoliv počasí.

Zachytit poslední paprsky tepla

I v Evropě se dá na podzim cestovat za teplem, navíc levněji a bez davů turistů, kteří plní oblíbené evropské destinace v hlavní sezóně. Záruku krásného počasí nabízí kromě jižních částí pevninské Evropy také ostrovy ve Středomoří, Kanárské ostrovy či Madeira. Je pravdou, že počasí v těchto oblastech už mnohdy nemusí přát vyznavačům plážových radovánek, potěší však milovníky turistiky. Podzim je tak ideální dobou, kdy je možné vyrazit na treking i do oblastí, které svým horkým počasím v letních měsících turistům nepřejí.

Putování za vínem a dobrým jídlem

Podzim je v mnoha koutech Evropy synonymem pro takzvanou enoturistiku neboli cestování za vínem. Před cestou za vínem je však potřeba se rozhodnout, jaké víno vlastně pijete nejraději. Milovníci červeného vína potěší své chuťové pohárky zejména v jižních státech Evropy, tedy například v Itálii, Španělsku, jižních částech Francie nebo třeba i na Balkáně. Vyznavači bílého vína nemusí za dobrým mokem cestovat tak daleko, stačí se poohlédnout za naše hranice do Rakouska, Německa, Maďarska, Francie nebo na sever Itálie, respektive zůstat v tuzemsku a zavítat na jižní Moravu.

K dobrému pití je však zapotřebí i dobré jídlo, které můžete okusit na bezpočtu podzimních gastrofestivalů. Navíc je podzim hlavní sezónou pro lov zvěřiny, kterou si můžete vychutnat například v Toskánsku či v jiných částech starého kontinentu.

Ve znamení festivalů

Každému se určitě jako první na mysli vybaví mnichovský pivní festival Oktoberfest, který každoročně přiláká miliony návštěvníků. Není však zdaleka jedinou vyhlášenou akcí tohoto typu na evropském kontinentu. Za zmínku stojí také festival bílých lanýžů pořádaný v italském městě Alba, festivaly ústřic konané v anglickém městě Falmouth nebo irském městě Galway, pařížská Bílá noc spojená s bezplatnou návštěvou kulturních zařízení či festival flamenca ve španělské Seville. 

Odpočinek v termálních lázních

Od sychravého podzimu můžete utéct do teplé náruče termálních lázní. Ty nejznámější najdete v Maďarsku či na Slovensku, ale také v Rakousku, jejichž návštěvu můžete spojit s podzimním lyžováním na ledovcích.

Podzim je také oblíbeným obdobím pro takzvané prodloužené eurovíkendy. Kromě největších lákadel v podobě velkoměst, jako je Barcelona, Paříž, Řím nebo Lisabon, nabízí úchvatnou podzimní atmosféru také skotský Edinburgh, polská města Gdaňsk nebo Krakov.

Na výběr je opravdu mnoho možností. Záleží tedy jenom na vás, jak se rozhodnete strávit příjemné chvíle v podzimní Evropě.

(holi)

Zdroje:

https://travelaway.me/autumn-festivals-europe/

https://www.cntraveler.com/galleries/2015-10-27/europe-in-the-fall-the-must-visit-destinations

https://www.cntraveller.com/gallery/where-to-go-in-europe-in-autumn

https://thegapdecaders.com/autumn-destinations-europe/

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 3
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.