Už vás nebaví mrazivé počasí? Vyrazte za teplem do exotiky!

Exotická dovolená v zimě už není výsadou pouze těch nejbohatších. Stačí si vybrat destinaci podle vašich finančních možností, sbalit si to nejnutnější a vydat se vstříc slunečním paprskům.

Tradice i horké novinky

Díky dostupnější dopravě i podmínkám cestování přicházejí cestovní kanceláře s širokou nabídkou exotických dovolených i v zimním období. Mezi tradiční destinace českých cestovatelů v zimních měsících patří například Thajsko, Kanárské ostrovy, Srí Lanka, Indonésie nebo Keňa. Pokud si vaše cestovatelská duše žádá o kapku větší romantiku, určitě můžete vybírat i z méně provařených lokalit. Stále větší popularitu si získávají třeba Vietnam, Laos, Kambodža, Omán nebo Jihoafrická republika.

Perly Karibiku

Kdo by nechtěl odpočívat pod stíny palem, popíjet koktejly a brouzdat se v azurově modrém moři? Obzvláště při pomyšlení na kruté mrazy panující v naší zemi. Karibské země stále rozšiřují svou nabídku pobytových zájezdů. Jedním příkladem za všechny je ostrovní stát Kuba, který v nedávné době otevřel svou náruč cestovatelům ze všech zemí světa. Pokud si naopak chcete vychutnat pravou karibskou atmosféru, určitě navštivte Jamajku. Zajímá vás historie a památky? Pak vyrazte do Mexika na poloostrov Yucatán. V Karibiku si na své přijde zkrátka každý, a to nejenom fandové dobrého rumu, doutníků a pirátských filmů.

Ostrovní romantika

Kapverdy, Mauricius, Seychely, Dominikánská republika, Isla Margarita, Maledivy, Havajské ostrovy. Po celém světě jsou rozesety jako kapky v moři tisícovky ostrovů nabízejících cestovatelům ráj na zemi. Pravdou je, že dovolená v některých z těchto destinací může docela provětrat váš účet, zážitek je však k nezaplacení.

Exotika „za humny“

Egypt má stále nálepku nejdostupnější exotiky pro naše cestovatele. Mezi tradiční cíle patří Hurghada a Šarm aš-Šajch, v poslední době je však oblíbená i jižněji položená Marsa Alam. Mezi další dostupné destinace patří Tunisko a výše zmíněné Kanárské ostrovy. Stále více turistů navštěvuje také Spojené arabské emiráty. Během zimní sezóny tam v minulém roce zamířilo přes 40 tisíc českých turistů.

Ať už se vydáte kamkoli, nezapomeňte se informovat o aktuální zdravotní i bezpečnostní situaci v cílové destinaci. Do některých zemí vás například nepustí bez platného očkování proti žluté zimnici. Nepsanou povinností je uzavření cestovního pojištění, které vás ochrání v případě neočekávaných událostí.

(holi)

Zdroj:
https://familytraveller.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 4
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.