Vánoce v zahraničí: kam vyrazit za netradiční oslavou svátků?

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží. S příchodem svátků nastává také čas sledování pohádek, návštěv příbuzných a přejídání se cukrovím a bramborovým salátem. Děsí vás tato představa? Jeďte raději oslavit svátky do zahraničí, tak jako stále větší počet Čechů. Vybírat můžete z různých destinací, na své si přijdou milovníci tepla i zimních radovánek.

Ohlédnutí za minulým rokem

V minulém roce byl během svátků největší zájem o zájezdy do teplých krajin. Nejpopulárnější destinací, kam Češi jezdili trávit Vánoce, byl stále Egypt. Velkým hitem se také staly Spojené arabské emiráty, a to především jejich metropole Dubaj. Z dálných exotických destinací si nejlépe vedl Bangkok. Zájem však rostl i o další země, mezi které patří Kanárské ostrovy, Maledivy či Kuba. Za vánočními trhy a nákupy se obdobně jako v minulých letech jezdilo do Londýna, Paříže, Vídně, Frankfurtu a Amsterdamu.

Tipy na letošní rok

  • Kypr – první vánoční destinace není vůbec daleko, letadlem se na tento ostrov ve Středozemním moři dostanete přibližně za 2,5 hodiny. Na Kypru je o Vánocích příjemně, teploty se přes den pohybují kolem 20 °C, přičemž dny jsou většinou slunečné.
  • Mauricius – přelom roku je na tomto ostrově nejteplejším obdobím. Navzdory začínající sezóně jsou ale o vánočních svátcích pláže na Mauriciu poloprázdné a klidné.
  • Karibik – Dominikánská republika, Kostarika nebo Mexiko. Karibik představuje během vánočních svátků jistou volbu. Panuje zde příjemné počasí, vzhledem k silnému vlivu křesťanství v této oblasti navíc probíhá mnoho různých kulturních akcí spojených s Vánocemi. Nevýhodou může být větší počet turistů, zejména těch, kteří přijíždějí ze Spojených států amerických.
  • Srí Lanka – ostrov u jihovýchodního cípu Indie je mezi českými turisty velmi populární. Není se čemu divit, Srí Lanka nabízí nádhernou přírodu, výbornou kuchyni a skvělé kulturní zážitky. Ostrov toho může hodně nabídnout i během vánočních svátků, ideální je návštěva jeho jižní a západní části.
  • Kapverdy – tyto ostrovy také patří v posledních letech mezi stálice nejoblíbenějších destinací. Teploty přes den přesahují 20 °C, moře je sice poměrně chladné, ale koupat se můžete v hotelových bazénech. Na rozlehlých plážích se opálíte a užijete si chvíle klidu.
  • New York – metropole východního pobřeží nabízí klasickou vánoční atmosféru, kterou znáte z amerických filmů. Central Park pokrytý vrstvou sněhové pokrývky, gigantický vánoční strom s tisícovkami vánočních světel u komplexu Rockefeller Centre nebo tradiční bruslení za zvuků koled na kluzišti Wollman Rink, k tomu není co dodat.
  • Austrálie – na závěr trochu vzdálenější destinace, kde uvidíte skutečně jiné Vánoce. Například surfujícího Santa Clause nebo slavnostní hostinu spočívající v grilování na pláži. Vánoce u protinožců prostě nabízí všechno tak trochu opačně.

Na svátky se nezapomeňte pojistit 

Pokud se rozhodnete oslavit svátky netradičně a vyrazíte do zahraničí, určitě nezapomeňte na uzavření cestovního pojištění. Od věci rozhodně není ani pojištění domácnosti, prázdný byt či dům se i během Vánoc může stát terčem zlodějů. Obdobně to platí i v zahraničí v oblastech se zvýšeným pohybem turistů během svátků. Rozhodně tak nic nepodceňte, abyste si místo „bílých“ Vánoc neužili ty „vybílené“.

(holi)

Zdroj:

1. https://www.denik.cz/ekonomika/na-vanoce-do-zahranici-cesi-nejcasteji-miri-do-parize-ci-dubaje-20181209.html

2. https://www.tui.co.uk/destinations/discover/latest/best-christmas-holiday-destinations

3. https://www.tropicalsky.co.uk/travel-inspiration/recommended-destinations-for-your-christmas-abroad

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 3
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.