Pět kritérií při výběru správné cestovní postýlky

Putování s malým dítětem bývá vždy o něco složitější. Vše může usnadnit mobilní postýlka, která poskytne vašemu potomkovi pohodlí a díky které se každý den vyspí tzv. „ve svém“. Napovíme, na která kritéria dát při nákupu pozor.

1. Snadné použití

Cestovní postýlky se liší v náročnosti na sestavení. Pokud neradi plýtváte svým časem a chcete co nejrychleji tento produkt složit i rozložit, manipulaci s lůžkem si před pořízením nejprve vyzkoušejte. 

2. Přenosnost

Jeden z velmi důležitých faktorů výběru přenosné postýlky je její velikost a váha. Při koupi nezapomeňte zohlednit míry svého potomka, ale případně i velikost úložného prostoru vozidla. 

3. Pohodlí 

Ne všechny tyto výrobky jsou si, co se komfortu týká, rovny. Některé mají velmi tenké matrace, na kterých se špatně leží, u jiných je horší prodyšnost stěn, zajišťující optimální cirkulaci vzduchu. Pokuste se vybrat takovou přenosnou „ložnici“, která dítěti zajistí maximální pohodlí.

4. Věková hranice

Některé postýlky jsou konstruovány pro novorozence, jiné spíše pro starší děti. Pokud je vaše dítě ještě hodně malé a neoslavilo ani druhé narozeniny, kupte raději výrobek s ochrannou ohrádkou. Od dvou let věku je možné pořídit lůžko bez tohoto prvku – s ním se pak mnohem snáze manipuluje. Při výběru může pomoci i to, zda plánujete další dítě. Pokud ano, určitě se vám více vyplatí koupit postýlku s ohrádkou.

5. Finance 

Cena je určitě při rozhodování důležitým faktorem. Můžete vybírat jen podle ní a není vyloučeno, že vámi vybraný produkt bude velmi kvalitní. Možná ovšem budete muset snížit nároky na pohodlí. I tato drobná nevýhoda se však dá odstranit výběrem vhodného polštáře či přikrývek.

Postýlka šitá přímo na míru

Je vaším oblíbeným dopravním prostředkem letadlo? Potom je pro vás vhodnou volbou produkt, který má odlehčenou konstrukci. Cestovní postýlku lze pořídit třeba i jen k domácímu využití – pak jistě nebude na překážku její větší váha na úkor pohodlí. Dětské přenosné lůžko můžete použít i jako ohrádku na hraní.

(brbr)

Zdroj: 
www.travelcribreviews.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2171
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.