Poznejte USA i z jiné perspektivy. Našli jsme utajené zajímavosti

Cesta do Spojených států se nemusí nést pouze v duchu objevování velkoměst, jako je New York nebo San Francisco, či prohlídek těch největších přírodních parků. Rádi bychom vám doporučili i místa méně známá, ovšem přesto fascinující.

Americké vinice

Přestože spojovat cestu do USA s vínem nebude první věcí, která vás při plánování trasy napadne, vinice v regionu Hill Country v Texasu vás nadchnou. Čeká vás zde široká nabídka vín, která můžete ochutnat jak na vinicích, tak při gastronomickém a vinařském festivalu ve městě Dripping Springs.

Vše ve velkém měřítku

Na severu USA ve státě Montana u hranic s Kanadou stojí za to prozkoumat místo s názvem Flathead Valley. Potěší zejména milovníky majestátních přírodních scenérií, jezer a řek. Lokalita je navíc pouze asi hodinu jízdy od národního parku Glacier, kde lze obdivovat ledovce i kopcovitou krajinu. Bez ohledu na to, zda si místní kraj budete vychutnávat jako pěší turista, nebo cyklista, nezapomeňte se již před cestou řádně pojistit. Zvlášť pokud budete v přírodě aktivně sportovat.

Lákadlo amerického Středozápadu

Město Lincoln bude v roce 2017 centrem oslav 150. výročí státu Nebraska. Připomínat se bude historie státu a představeno bude i vše typické pro tuto lokalitu. Lincoln je svěží univerzitní město, ve kterém můžete zažít atmosféru amerického Středozápadu. Pestrý program nabízí mnoho – od návštěv uměleckých galerií až po farmářské trhy.

Městská zábava v Atlantě

Atlanta (hlavní město státu Georgie) většinou nepatří na první místa seznamu, kam se v USA vydat. A je to škoda. Moderní město, které se nachází v subtropickém pásu, a má tak velmi příjemné klima, nabízí sportovní i kulturní vyžití. Přírodovědná a umělecká muzea osloví příznivce klidnější zábavy. Naopak nově zrekonstruovaný sportovní stadion bude lákadlem pro fanoušky nejen amerického fotbalu. I při městské dovolené, během které nebudete sami sportovat, je ale v rámci příprav důležité myslet na bezpečnost. Každý pobyt v cizině si žádá vhodné cestovní pojištění, které pokryje celou dovolenou. Řešení jakýchkoliv zdravotních problémů bez pojistky by vás v USA značně finančně zatížilo.

Příroda z ptačí perspektivy

Adirondacké pohoří na severovýchodě státu New York nabízí americkou přírodu v plné kráse. Krajina s desítkami hor vyšších než 1200 metrů a s hlubokými lesy a jezery je jako stvořená pro pěší i cyklistické túry. Na koruny stromů se zde můžete podívat i ze stezky zvané Wild Walk. Nachází se v Tupper Lake a pro návštěvníky se otevírá vždy na jaře.

(pak)

Zdroj:
www.lonelyplanet.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 4
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.