S udičkou do zahraničí? Jen po pečlivé přípravě!

Do ciziny každý rok vyjede rybařit několik tisícovek Čechů. Nejpopulárnější destinací je Norsko, ale též Švédsko či Španělsko. Napovíme, co je nutné zařídit a jak se postarat o ochranu svou i svého mnohdy velmi cenného vybavení.

Vzhůru do zahraničních vod!

Nejraději jezdí tuzemští rybáři do Norska, a to hned z několika důvodů. Ze severské země si totiž může člověk odvézt úlovky do hmotnosti 15 kilogramů na osobu. Z jiných států je dovoz ryb omezen více. Lov na moři u norského pobřeží je navíc z hlediska přípravy poměrně jednoduchý. V neposlední řadě je v této zemi velmi vysoká jistota úlovku díky hojné rybnatosti, se kterou může soutěžit pouze západní pobřeží Spojených států amerických, Kanady a Nový Zéland. Čeští rybáři si poslední dobou oblíbili také Švédsko, Dánsko, Španělsko, Rakousko, Slovinsko či Irsko. Z mimoevropských destinací je preferována zejména Kanada, ale také Mauricius, Madagaskar a Maledivy. Pro opravdové milovníky divočiny pak cestovní kanceláře nabízejí rybářské výlety do Mongolska, Indonésie nebo Venezuely.

Bez povolenky ani háček

Důležitou informací je, že pro rybaření na volném moři není většinou třeba povolenky. Pro lov na řekách či jezerech je však často nutné získat povolenku u místních úřadů. Požadavky na její získání se přitom liší podle jednotlivých zemí. Pokud na ryby vyrazíte s cestovní agenturou, většinou potřebné formality vyřídíte již při koupi zájezdu. Při výpravách na vlastní pěst je však vhodné získat důležité informace o získání povolenky s dostatečným předstihem.

  • Ve světových vodách plave nespočetné množství druhů ryb. Taktika a technika rybolovu se přitom mezi jednotlivými druhy značně liší.
  • Při nákupu vybavení je tak dobré rozmyslet si, co budete lovit. V rybářském obchodě by vám měli pomoci s výběrem nejen podle druhu ryb, ale také podle typu vody a cílové destinace.
  • Pokud nedokážete najít odborníka, který by vám poradil, cenné informace získáte z širokého počtu specializovaných internetových stránek či diskuzních fór.

Pojištění nutné!

Uzavřením cestovního pojištění získáte spolehlivého partnera pro rybaření na moři i ve vnitrozemských vodách. Pojištění totiž ve většině případů ochrání nejenom vás, ale i vaše vybavení. Konkrétní typ se odvíjí od cílové destinace či druhu provozovaných aktivit.

(holi)

Zdroje:
http://matadornetwork.com
www.ginkandgasoline.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 971
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.