Top destinace pro rok 2019. Kam se letos vydat?

Jordánsko, Vietnam, Kyrgyzstán, ale také Německo či Slovinsko. To je několik nejzajímavějších destinací pro letošní rok. Naleznete mezi nimi země nedotčené masivním turismem i země, které jsou turistům otevřeny již dlouhou dobu. Stačí si jednu z nich vybrat a můžete vyrazit vstříc novým dobrodružstvím. Co vám tyto zatím nedoceněné oblasti mohou nabídnout?

Jordánsko

Jordánsko je známé především pro své starobylé skalní město Petra. Jedna z nejbezpečnějších zemí Blízkého východu však své návštěvníky láká nejenom na tento architektonický skvost, zapsaný do seznamu památek UNESCO. Každého cestovatele uchvátí také krásy podmořského světa v Rudém moři, pouštní safari, koupání ve slaném Mrtvém moři, ale také bohatá místní kultura, gastronomie a život pulzující v orientálních městech. Nespornou výhodou je i skutečnost, že do hlavního města Ammánu se z Prahy od letošního roku dostanete přímým letem.

Vietnam

Vietnam je z hlediska přírody, památek i gastronomie rozmanitou zemí. Navíc je považován za bezpečné místo s nízkým rizikem terorismu. Vietnam se nyní nachází na pomyslné křižovatce. V současnosti v něm vyrůstají nové resorty a počty turistů neustále stoupají. Pokud si chcete vychutnat krásy této tradiční asijské země, nepoznamenané vlivem masivního turismu, letošní rok představuje nejlepší čas.

Německo

Německo se na žebříčku nejvíce populárních destinací pro rok 2019 nachází možná překvapivě. Není se ale čemu divit, většina cestovatelů si v jedné z nejbohatších evropských zemí přijde na své: od krásné alpské přírody přes nezapomenutelnou atmosféru historických měst až po bohatý noční život ve velkoměstech. Německo nabízí skvělé zážitky i těm nejnáročnějším cestovatelům.

Slovinsko

Malá země v podhůří Alp je cestovateli neprávem opomíjena. Možná je to ale dobře. Do hledáčku cestovatelů se dostala teprve nedávno, a proto si v letošním roce možná naposledy můžete vychutnat nedotčenou přírodu a poklidnou atmosféru bez nekonečných davů turistů.

Kolumbie

Jihoamerická země byla až do nedávné doby sužována válkou drogových kartelů. Své brány turistům otevírá teprve nyní a nabídnout toho může skutečně hodně. Pro milovníky slavného narkomafiána Pabla Escobara jsou připraveny různé autentické zážitky, od návštěvy jeho rezidence až po „mafiánské” paintballové zápasy. Mezi další turistická lákadla patří hlavní město Bogota či starodávné opevnění Cartagena, zapsané do seznamu památek UNESCO.

Panama

Je až s podivem, že Panama stále nepodlehla masové turistice. Středoamerická země přitom nabízí prakticky všechno, od prosluněných exotických pláží přes husté džungle s bohatou faunou a flórou až po historické památky staré stovky let.

Belize

O něco severněji položená země Belize nabízí podobné spektrum zážitků jako Panama, samozřejmě bez otravných davů turistů. Oproti Panamě je ale tato země více vyhledávána potápěči a milovníky podmořského života. Například potápění v atolu zvaném Deep Hole je nezapomenutelný zážitek.

Senegal

Země na západním pobřeží Afriky buduje luxusní resorty a láká stále větší množství turistů. Dovolená v Senegalu se nejčastěji soustředí do oblasti takzvaného Malého pobřeží, navštívit byste však měli i hlavní město Dakar, které leží v nejzápadnějším cípu země.

Indonésie

Indonésie je hitem českých cestovatelů už několik let. Naši občané nejčastěji míří na ostrov Bali, celkový počet ostrovů však čítá neuvěřitelných sedmnáct tisíc! Do Indonésie tak můžete jezdit opakovaně a pořád budete mít co objevovat.

Kyrgyzstán

Návštěva tohoto středoasijského státu je určena především pro milovníky panenské přírody a autentických zážitků. Horské stezky jsou přístupné jenom pro zkušené cestovatele, na rozsáhlé pláně se můžete vydat i v pohodlí automobilu. Kyrgyzstán je vyhlášený především hedvábnou stezkou, pohostinnými kočovníky a divokými koňmi.

Ať už se vydáte kamkoli, nezapomeňte se informovat o aktuální zdravotní i bezpečnostní situaci v cílové destinaci. Nepsanou povinností každého cestovatele je uzavření cestovního pojištění, které vám bude krýt záda v případě nemoci, úrazu či ztráty zavazadla.

(holi)

Zdroje: 1. https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel

2. https://www.nationalgeographic.com/travel/features/best-trips-2019/

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 3
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.