Top 5 afrických destinací

Láká vás Afrika, chcete vyrazit na safari a zažít parádní dobrodružství? Nechte se inspirovat - nejoblíbenější turistické destinace černého kontinentu toho nabízejí opravdu hodně. Nezapomínejte však na možná zdravotní rizika.

1. Jihoafrická republika

Jde o stát, který patří mezi nejnavštěvovanější země Afriky. Není divu - bohaté kulturní dědictví, tisíce kilometrů překrásných pláží a kouzelné národní parky dávají příslib dokonalé dovolené. Jestliže se do JAR vydáte, bude vám doporučeno očkování zahrnující vakcíny proti žloutenkám A i B. Dále je vhodné nechat se naočkovat proti břišnímu tyfu a samozřejmě zkontrolovat platnost vakcinace proti tetanu. Při výletech do přírody nezapomeňte na repelent proti obtěžujícímu hmyzu.

2. Seychelly

Tento ráj na zemi láká každý rok tisíce turistů svými prosluněnými plážemi, přírodními rezervacemi, botanickými zahradami a plantážemi s kořením. Krásné počasí umožňuje návštěvu ostrovů v průběhu celého roku. Budou se vám hodit stejná očkování jako při návštěvě Jihoafrické republiky. Pokud hodláte navštívit i venkov, dávejte si pozor na toulavé psy, kteří mohou přenášet vzteklinu.

3. Mauricius

Pro milovníky tropických ostrovů je Mauricius jednoznačně místo, které nemohou minout. Ať už vás láká relaxace s koktejlem v ruce, nebo spíš průzkum divočiny, Mauricius vás nezklame. Ostrov je také proslaven tradicemi - návštěvníci si například mohou zatančit místní tanec Sega. Co se týče očkování, platí stejná opatření jako u JARu a Seychell - zkontrolujte platnost očkování proti žloutence typu A i B a tetanu.

4. Keňa

Pokud se rozhodnete prozkoumat Keňu, můžete se těšit na oslňující jezera, tropické ostrovy a nadupanou nálož turistických atrakcí. V zemi vládne příjemné klima, což svádí k cestování. Vyhněte se však koupání či brodění ve stojatých sladkých vodách - hrozí nákaza nebezpečným parazitem.

5. Egypt

Existuje vůbec větší dobrodružství než výprava za egyptskými pyramidami? Tato země najde své příznivce nejen mezi historiky, kterým umožní nahlédnout hluboko do minulosti, ale i mezi nadšenými potápěči. Stejně jako v Keni i zde hrozí při koupání ve stojatých vodách nebezpečná parazitární infekce.

(brbr)

Zdroj: https://www.africanexponent.com/post/top-ten-tourist-destinations-in-africa-82

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 4
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.