Vydat se na dovolenou bez cestovního pojištění je hazard

Jediný specialista na cestovní pojištění ERV Evropská pojišťovna eviduje meziroční nárůst frekvence škod u letních dovolených o čtvrtinu. I přesto do zahraničí vyráží 20 % lidí bez komerčního pojištění. Ti, kteří si ho sjednají, dělají často chyby, které se mohou hodně prodražit.

Škody přesahující částku sto tisíc korun jsou dnes již běžné. Lékařská péče v zahraničí je totiž výrazně dražší než u nás. ERV Evropská pojišťovna takových škod eviduje o 32 % více než za stejné období minulého roku. I méně závažné onemocnění nebo úraz se ale dost prodraží. Například léčba gastroenteritidy, nejčastější komplikace na dovolené, vyjde na 7.000 korun. Ošetření zlomené ruky se vyšplhá už do desetitisíců.

Častou chybou je výběr cestovního pojištění pouze na základě jeho ceny. Pár ušetřených korun při platbě za pojištění se totiž může mnohonásobně prodražit při platbě za ošetření. V zápalu cestovní horečky si pak jen 15 % lidí pročte pojistné podmínky. Třetina se o ně nezajímá vůbec a následně s hrůzou zjistí, že jejich pojištění nemá dostatečné limity a neobsahuje důležité prvky pojistné ochrany jako je asistenční služba, pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě nebo pojištění zavazadel.

Specialisté z ERV Evropské proto sestavili pro letní dovolené komplexní pojištění Sbaleno K moři, které má adekvátní limity na léčebné výlohy i škodu na zdraví či majetku, kterou můžeme způsobit třetím osobám. V případě zavinění úrazu třetí osobě se mohou škody a náklady na léčbu vyšplhat do statisícových částek. „Ze zkušeností víme, že poškození stále častěji vymáhají škody právní cestou,“ upozorňuje manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny Vlastimil Divoký. Často se ale může stát, že neúmyslně způsobíme škodu i na cizím majetku. I pro takové případy nás ochrání pojištění odpovědnosti, které nám může ušetřit značnou sumu peněz. K nezaplacení jsou také neomezené asistenční služby v češtině a pojištění zavazadel zahrnuté v rámci balíčku.

Pojištění přes internet nebo přímo v cestovce

Kvůli cestovnímu pojištění nemusíte ani nikam chodit. Stačí si ho sjednat přes internet na www.ERVpojistovna.cz. Zabere to pár minut. A podobně snadno lze přes web nahlásit i pojistnou událost. U počítače stačí absolvovat pouze 4 jednoduché kroky a okamžitě začíná její vyřizování. Ta je po předložení všech potřebných dokladů vyřizována obratem a pojistné je vyplaceno do sedmi pracovních dnů. Při registraci do klientské zóny Moje Evropská navíc získáme slevu 10 % a děti do 18 let mají slevu automaticky 50 %. Pro snadný přístup k informacím o pojistce si můžeme stáhnout chytrou mobilní aplikaci Moje Evropská, do které si můžeme uložit veškeré cestovní a osobní doklady. V případě potřeby zde najdeme i rychlý kontakt na asistenční službu.

Pokud zájezd kupujeme v cestovní kanceláři, vyplatí se sjednat si současně i cestovní pojištění. „Sjednání pojištění přímo v cestovce je zpravidla cenově výhodnější a nabízí takovou skladbu, která nejlépe odpovídá typu pořizovaného zájezdu,“ říká Vlastimil Divoký. Rizika u pobytového zájezdu jsou totiž odlišná od poznávacího nebo sportovního zájezdu. „Naše pojišťovna navíc pravidelně školí delegáty partnerských CK. Pokud máte pojištění přímo od cestovní kanceláře, delegát přesně ví, co je jeho součástí, na co máte nárok a na koho se v případě potíží obrátit,“ doplňuje Vlastimil Divoký.

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 1493
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.