Vánoce na pláži začněte připravovat včas!

Přemýšleli jste o tom, že místo tradiční ryby, bramborového salátu a mrazivého počasí oslavíte letošní svátky na lehátku u moře s lahodným koktejlem v ruce? A proč ne? Jen je třeba takovou dovolenou v dostatečném předstihu naplánovat.

Vidina teplého podnebí, prosluněných pláží, azurově modrého moře a exotického jídla zní velmi lákavě. Obzvláště pokud se venku teploty pohybují hluboce pod bodem mrazu. Pokud vybíráte dovolenou na přelom roku, nevěřte tomu, že hotely jsou levnější v zemích, které neslaví Vánoce. Velká část turistů navštěvujících exotické destinace pochází právě ze států, kde tyto svátky ctí, stejně jako příchod nového roku. Této skutečnosti jsou si samozřejmě majitelé většiny hotelů vědomi. Proto během vánočních prázdnin stoupají ceny pobytů nejen v evropských ubytovacích zařízeních, ale například také v Egyptě, Thajsku, Indii nebo Indonésii. Dobrou zprávou však je, že i přes zdražení se finanční náročnost může pohybovat v poměrně příznivých mezích.

Vše rezervujte co nejdříve

Z výzkumů vyplývá, že ceny letenek a hotelů s postupem času klesají, a tak bývá často výhodnější dovolenou objednat takzvaně last minute. V případě vánočních svátků to však neplatí. Hoteliéři i cestovní společnosti většinou nemají problém prodat své produkty ani několik málo dnů před termínem. V případě nákupu letenek tak jednoznačně platí pravidlo, že čím dříve, tím lépe. V období Vánoc totiž většinou nebývají k dispozici právě v důsledku vysoké poptávky zlevněné last minute letenky. Totéž platí i v případě rezervace ubytování. Určitá výjimka může nastat v případě nízkého zájmu po konkrétním hotelu. Čekání na zlevněný pobyt je však rizikem, které se nemusí vyplatit.

Nejoblíbenější destinace

  • Mexiko. Průměrné prosincové teploty se pohybují od 18 do 30 °C. Cena za noc ve čtyřhvězdičkovém hotelu pro dva lidi je v rozmezí od 5400 do 7600 korun.
  • Dominikánská republika. Tam během Vánoc bývá od 22 do 28 °C. Za tříhvězdičkové ubytování zaplatíte za dvě osoby od 900 korun, za čtyřhvězdičkové od 2500 korun.
  • Jamajka. Zde si můžete užívat při teplotách od 21 do 30 °C. Tři hvězdičky vás budou stát pro dva v průměru 1600 korun, čtyřhvězdičkové ubytování se pohybuje okolo 4100 korun.
  • Kanárské ostrovy. Průměrné prosincové teploty se pohybují od 16 do 22 °C. Cena za noc ve tříhvězdičkovém hotelu pro dva lidi činí zhruba 1000 korun a ve čtyřhvězdičkovém 1150 korun.
  • Egypt. Ohřejete se při teplotě od 15 do 23 °C. Levnější hotel pro dvě osoby bude stát okolo 600 korun, luxusnější asi 900 korun.
  • Spojené arabské emiráty. Rtuť teploměru se zde pohybuje od 16 do 26 °C. Cena za noc ve tříhvězdičkovém hotelu pro dva lidi činí průměrně 1800 korun a ve čtyřhvězdičkovém 1900 korun.
  • Thajsko. Teplo je zde zaručené, vzduch má od 24 do 31 °C. Za tříhvězdičkové ubytování v pokoji pro dva zaplatíte 400 korun, luxusnější hotel stojí od 900 korun.
  • Vietnam. Průměrné prosincové teploty se pohybují od 19 do 25 °C. Noc pro dva v levnějším resortu činí průměrně 500 korun a ve čtyřhvězdičkovém 900 korun.
  • Indonésie. Teploměr zde v období Vánoc ukazuje od 26 do 30 °C. Cena za noc ve tříhvězdičkovém hotelu pro dva lidi činí průměrně 400 korun a ve čtyřhvězdičkovém 600 korun.

Uvedené ceny pobytů jsou pouze orientační a slouží spíše pro ilustraci. Aktuální ceny zájezdů se totiž mohou výrazně měnit v závislosti na sezónní preferenci cestovatelů. Pokud neodoláte vábení teplých krajin a rezignujete na tradice, určitě nezapomeňte na uzavření cestovního pojištění. Oslavy vánočních svátků a konce roku totiž s sebou mohou přinést nepříjemnosti v podobě zvýšeného rizika úrazů, krádeží nebo infekčních nemocí v důsledku výrazných teplotních změn.

(holi)

Zdroj:
www.priceoftravel.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2576
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.