Co takhle strávit silvestrovskou noc v zahraničí? Máme několik tipů

Přelom roku strávený v domácím prostředí má svůj půvab. Není ale na čase podívat se, jak slaví zbytek Evropy? Možností i destinací je mnoho, stačí si vybrat tu, která uspokojí vaše představy. Ovšem ať už vyrazíte kamkoliv, myslete na „zadní kolečka“.

Pestrá zábava u sousedů 

Berlín a jeho známá Braniborská brána přilákají každoročně statisíce silvestrovských návštěvníků. Dva kilometry dlouhá promenáda nabízí povyražení všeho druhu. Hudební vystoupení střídají světelné show, gurmány uspokojí stánky s jídlem. Pouliční zábavu mají bohatou i další německá města nebo též metropole našich jižních sousedů – Vídeň.

Londýn je klasika

Londýn je celoročně jedním z nejoblíbenějších evropských měst. Ohňostroje, které na Silvestra rozzáří slavné nábřeží South Bank u řeky Temže, popularitu této destinace ještě zvyšují. O den později, 1. ledna, byste si neměli nechat ujít průvod New Year’s Day Parade. Při něm centrem Londýna prochází více než 8000 tanečníků, akrobatů a muzikantů. Tématem pro rok 2017 jsou filmová a televizní vystoupení.

Romantické Porto 

Porto, které leží na severu Portugalska, mile překvapí svou romantickou atmosférou. Při projížďce lodí po řece Douro vás pohltí pohledy na malebné nábřeží ve čtvrti Ribeira. V silvestrovských radovánkách pak můžete pokračovat v centru města na Avenida dos Aliados. Tato lokalita je centrem oslav. Pokud zde strávíte celou silvestrovskou noc, zažijete nefalšovanou portugalskou slávu s hudbou, jídlem i slavnostním ohňostrojem.

Sever nabízí klid 

Reykjavík není úplně běžnou destinací pro silvestrovské cestování. Pokud ale chcete zažít něco, co je v kontrastu s milióny turistů například v Německu, zkuste letět na sever. Město nepořádá žádné oficiální oslavy, takže narazíte jen na menší a skromnější akce. Večer pak můžete strávit třeba v útulné islandské restauraci. Ani zde však nechybí ohňostroj – organizují ho ale sami obyvatelé Reykjavíku.

Jen s pojištěním

Silvestrovské oslavy znamenají větší koncentraci turistů než obvykle. Tím pádem je vyšší riziko různých městských úrazů. Přestože bude váš novoroční výlet trvat třeba jen dva či tři dny, nezapomeňte se před cestou pojistit. I z nevinně vypadajícího uklouznutí na ulici nebo vyvrtnutého kotníku se mohou vyklubat problémy, které budou vyžadovat lékařskou péči. Pokud budete dostatečně kryti cestovním pojištěním, přelom roku nebudete muset zakončit úhradou účtu z nemocnice.

(pak)

Zdroj:
www.europeanbestdestinations.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 1
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.