Cestování kráse neuškodí: 4 triky, jak na to

Ať už vás v cíli cesty čeká cokoli, zásadnější přesun z jednoho místa na druhé je vždy spojen s určitým stresem. Udržet si zdravý a svěží vzhled se tak mnohdy zdá nemožné. Přinášíme pár tipů, jak vypadat i po nekonečném putování na výbornou.

1. Výživa pro pleť 

Před nocí v letadle použijte na obličej hydratační krém, aby byla pokožka druhý den krásná. Při změnách tlaku na palubě totiž dochází k jejímu vysušování. Máte-li pleť spíše mastnou, vezměte si s sebou do kabelky kosmetický savý papír. Otřete si problematickou T-zónu pokaždé, když se bude lesknout. Speciální ubrousek odstraní mastnotu, aniž by pleť zbytečně vysušoval. Myslete také na své ruce, které trpí stejně jako pokožka obličeje. Přibalte proto tubu s krémem i pro ně.

2. Hedvábné rty 

Pokud chcete udržet svěží vzhled rtů co nejdéle, vyhněte se dlouhotrvajícím a nesmyvatelným rtěnkám. Zbytečně dehydratují. Místo toho naneste několik vrstev obyčejné rtěnky, nechte vsáknout a přetřete leskem. Ten poté můžete aplikovat kdykoliv znovu – ústa pak budou vypadat jako čerstvě natřená. Nezapomeňte ani na pravidelné nanášení štědré dávky balzámu, zejména na noc. V dopravních prostředcích bývá často přetopeno, což se projevuje vysušováním a praskáním rtů.

3. Jasné oči bez stínů 

Krátíte-li si při cestování dlouhou chvíli čtením nebo sledováním filmů, oči budou po několika hodinách unavené, podrážděné a zarudlé. Proti pálení pomohou oční kapky. Ty by se měly stát nedílnou součástí vaší kosmetické výbavy. Před cestou oči nemalujte. Pokud se totiž nestihnete před spaním odlíčit, řasenka i oční stíny mají tendenci se roztékat, což krásnému vzhledu příliš nedodá.

4. Na obličej nesahat!

Během přesunů na rukou ulpí celá řada mikroorganismů. Mohou vyvolávat například zažívací nebo kožní problémy. Pokud právě nemáte čerstvě umyté ruce, snažte se minimalizovat množství dotyků obličeje a úst. Ke zvýšení pohodlí a bezpečnosti lze použít běžně dostupné cestovní dezinfekce na ruce, které se vejdou do každého malého příručního zavazadla.

(brbr)

Zdroj:
www.webmd.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 1797
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.