Cestování s virtuální realitou? Povzneste zážitek z dovolené do jiné dimenze!

Virtuální realita už není pouhou hudbou budoucnosti, její výhody si díky chytrým zařízením můžete užít nejenom v klidu domova, ale také při cestování. A není na tom vůbec nic složitého, stačí si stáhnout aplikaci na chytrý telefon nebo tablet a můžete zažít to, co vám „šedá realita“ dnešních dní nedovolí. Díky virtuální realitě se můžete přenést do historie, zahlédnout bájná monstra nebo jen tak pozorovat hvězdy na nočním nebi.

Když obyčejný svět nestačí

Rozšířená neboli augmentovaná realita představuje hit posledních let. Pod tímto pojmem se skrývá vylepšení „nudné“ reality pomocí dosazení digitálních objektů. Tyto objekty pak lze pozorovat pomocí chytrého zařízení, nejčastěji v podobě tabletů nebo chytrých telefonů. Postačí si stáhnout jenom určitou aplikaci, kterých je v dnešní době velké množství a další neustále vznikají. Fantazii se meze skutečně nekladou, a tak pomocí augmentované reality můžete spatřit bájnou příšeru plavající po jezeru Loch Ness, projít si historické kulisy zámků či muzeí za doprovodu dějinných postav nebo pozorovat detaily hvězdného nebe.

Do rozšířené reality se zapojila i řada měst, hotelů či restaurací. Po toulkách velkoměsty se tak můžete dozvědět více o historii, ale také objevit zajímavá místa, dobré restaurace a kvalitní hotely. V restauracích si můžete prohlédnout skutečný vzhled pokrmů v jídelníčku, což ocení například méně jazykově zdatní. Obdobně vám rozšířená realita může pomoct i s dopravou po velkoměstech.

  • Pokud budete vyrážet na cestu, podívejte se, jaké možnosti vám rozšířená realita nabízí v cílové destinaci. A nezapomíná se ani na ty nejmenší, na cestách je tak mohou doprovázet oživlé pohádkové postavy nebo je zabaví různé interaktivní hry.

Cestování z pohodlí domova

Virtuální realita oproti té rozšířené nahrazuje zážitek z cestování plně, což se v dnešní době, která cestovatelům moc nepřeje, docela hodí. Virtuální realita přináší zážitek z cestování až do obývacích pokojů, a to pomocí speciálních brýlí, které fungují samostatně nebo se k nim připojuje mobilní telefon.

Díky těmto brýlím a speciálním aplikacím v dnešní době můžete procestovat pořádný kus světa. Aplikací, které umožňují virtuální cestování, je přitom řada. S velmi propracovanou aplikací National Geographic VR se tak můžete přenést do starobylého inckého města Machu Picchu nebo pozorovat tučňáky v Antarktidě. Aplikace When We Stayed Home vás zase přenese do prázdných uliček světových velkoměst. Pomocí aplikace Google Street VR se můžete přenést prakticky kamkoliv, a pokud toužíte vyšplhat na nejvyšší vrchol světa, pak i to je možné s aplikací Everest VR. Pokud by vám byla naše planeta malá, co se třeba podívat pomocí aplikace NASA’s Mars 2030 na rudou planetu? Nakonec nezbývá nic jiného než popřát šťastnou a bezpečnou cestu za novými zážitky z virtuální dimenze.

(holi)

Zdroje:

https://www.revfine.com/augmented-reality-travel-industry/

https://www.zumoko.com/travel-and-tourism-with-augmented-reality/

http://travel-blue.com/magazine/augmented-reality-ar-in-tourism/

https://www.oculus.com/blog/virtual-vacation-11-vr-apps-and-films-that-let-you-travel-the-world-from-home/?locale=cs_CZ

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 208
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.