Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou zemi vybrat?

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru, Chile, Argentina či třeba Kolumbie – která země bude pro vaši návštěvu tou pravou?

Jižní Amerika je čarokrásná. Najdete tu snad všechno, co vás napadne. Od bujných pralesů až po pouště, nádherné pláže vybízející k popíjení drinků, slunění se či surfování, ale i vysokohorské oblasti zvoucí ke trekům. Najdete tu panensky čistou přírodu, stejně jako životem tepající velkoměsta. Nesmíme zapomenout ani na prvotřídní chutě jídel a nápojů. Je jen na vás, kterou zemí si necháte učarovat.

Hlavně bezpečně

Než vyjedete, nejspíš vás napadne důležitá otázka týkající se bezpečnosti – je Jižní Amerika opravdu vhodnou lokalitou, kam vyrazit na dovolenou? Nedostaneme se zbytečně do problémů? Nemusíte se bát. Tento kontinent je poměrně bezpečný a není třeba jej bezdůvodně zavrhovat. Nejlépe je na tom Uruguay, hned v závěsu s Chile, Argentinou a Guyanou. Bezpečně se ale můžete cítit i v Peru, Ekvádoru, Bolívii a Kolumbii. Stačí, když se vyhnete slumům a obecně „horším“ čtvrtím. Nejrizikovější pověst má Brazílie. Přesto postačí, když nebudete na veřejnosti dávat okázale najevo své bohatství. Vyhněte se blyštivým šperkům a šustění bankovek. Pak byste měli být v bezpečí.

Povinná očkování

Ani ohledně nemocí se v Jižní Americe nemusíte bát. Při návštěvě většiny zemí tohoto kontinentu je povinné očkování pouze proti žluté zimnici. Jde o horečnaté onemocnění s krvácivými projevy, které přenášejí komáři. Další očkování jsou pak na vašem uvážení.

Peru

Tato země vyniká svou lahodnou kuchyní. Vlivem Inků, Španělů, Japonců i Číňanů zde dochází k mísení nepřeberného množství chutí. Kromě delikátního zážitku pro mlsné jazýčky v ní najdou zalíbení i milovníci historie. Peru totiž nabízí mnohem víc než jen Machu Picchu. Prozkoumejte pozůstatky říše Inků. Navštívit můžete ale i město Chan Chan, které tu bylo dávno před nimi.

Chile

Chile je zemí extrémů. Na jihu najdete ledovou Patagonii, na severu poušť Atacama. Obě zvou ke stanování a trekům. Vulkanická půda Chile je vhodná pro pěstování nejrůznějších odrůd vinné révy. Pokud tedy holdujete vínům, neváhejte navštívit právě tuto zemi. Věděli jste, že i Velikonoční ostrovy s obrovskými kamennými hlavami patří k Chile? 

Argentina

Jste vášnivým fanouškem fotbalu? V tom případě by vás Argentina neměla minout! Sehnat lístky na některý ze zápasů je sice obtížné, ale ne nemožné. Zažijte na vlastní kůži nadšení, které z Argentinců při fotbale sálá. Po utkání vyrazte na kvalitní hovězí steak. Nemusíte se bát, že vyberete špatně, jelikož tady si na kvalitním hovězím opravdu zakládají.

Brazílie

Země pláží a karnevalu. I Brazílie má co nabídnout v oblasti historických či přírodních památek. Její přednosti leží ale v zábavě. Vyzkoušejte nepřeberné množství vodních sportů a večer si užívejte party na pláži. Minout by vás neměl ani karneval. Namísto světově proslulého v Rio de Janeiru zkuste zamířit raději na ten v Salvadoru a užít si tak jeho místní atmosféru.

Kolumbie

Místo, kde najdete vše. Deštné pralesy, hory i pláže. A také tu žijí jedni z nejpřátelštějších lidí. Uvidíte dechberoucí národní parky a zachovalou koloniální architekturu. To vše dělá z Kolumbie zemi, kam se budete chtít vracet. A nesmíme zapomínat ani na velmi chutné jídlo a tanec, zejména salsu. 

Ať už se stanete milovníky jakékoliv země, kterou se rozhodnete procestovat, nezapomeňte se pojistit. Nikdy totiž dopředu nevíte, co se stane. A není nic horšího než si po dovolené namísto užívání dozvuků zážitků a krás ničit vzpomínky řešením problémů. Tak která země chytla za srdce vás?

(rhl)

Zdroje:

https://worldlyadventurer.com/best-countries-to-visit-in-south-america/

https://capturetheatlas.com/best-places-to-visit-in-south-america/

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 0
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.