Kam vyrazit v zimě s dětmi? Na hory, do města, do termálů nebo na pláž!

Mráz, déšť, husté sněžení, nepříjemný vítr, tma už ve čtyři odpoledne – realita zimních dnů, která vede rodiče zamyslet se nad tím, kde zabaví svoje ratolesti. Volba většinou padne na lyžařská střediska nebo naopak destinace s teplým podnebím. Přinášíme vám tipy na další zajímavá místa, kde se během zimy zabaví nejen děti, ale i rodiče.

Zábava u sousedů v Rakousku

Do tuzemských lyžařských středisek vyráží každoročně stále veliké množství rodin s dětmi. Poslední roky se však nesou ve znamení menší sněhové nadílky, čímž jde ruku v ruce i zkrácení sezóny. Značná část cestovatelů tedy začíná sázet na jistotu a vydává se raději na jih do Alp, kde jsou daleko lepší lyžařské podmínky a záruka dalších aktivit pro děti. U našich sousedů v Rakousku najdete kvalitní sníh, skvěle upravené sjezdovky, lanovky bez front a někdy i možnost celoročního lyžování. Nejdostupnější z České republiky je menší skiareál Hochficht. Pro ty nejmenší nabízí středisko velký dětský svět, komiksový slalom a další zábavné dráhy.

Skvělé zimní vyžití vhodné pro rodiny skýtá také Zillertal, kterému se někdy přezdívá nejaktivnější údolí světa. Kromě kvalitního lyžování zde najdete zábavní park s lední plochou k bruslení, hraní hokeje či curlingu, větší děti zase ocení bobovou dráhu. Mezi další vyhledávaná místa v Rakousku patří Wildkogel Arena v Salcburku, která se pyšní jednou z nejdelších sáňkařských drah, Ramsau am Dachstein pro jeho luxusní běžkařskou stopu anebo Zell am See-Kaprun, kde je jedna z nejdelších lyžařských sezón.

Sluncem zalitá Itálie

Neméně kvalitní zábavu můžete najít i pro nás v o něco vzdálenější Itálii. Delší cestu však vynahradí velmi časté sluneční počasí a oblíbená italská kuchyně. Tamní lyžařská střediska jsou obecně velmi vstřícná k dětem, navíc sjezdovky bývají často pocitově i sklonem mírnější. Mezi velká rodinná střediska se řadí například Sella Ronda, Kronplatz, Livigno či Val di Fiemme. Děti zde zabaví četné atrakce jako měřené slalomy, překážkové dráhy či snowparky. Pokud se chcete vyhnout velkým skiareálům, vyrazte raději do Paganelly, Monte Bondone nebo do Folgarie. I zde vás kromě výjimečného lyžařského zážitku čeká kvalitní zábava a originální après ski (zábava po lyžování).

Nabídka pro milovníky tepla

Pokud se během zimy rozhodnete vyrazit za teplem a sluncem, pak jsou ideální destinací Kanárské ostrovy. Nacházejí se v Atlantickém oceánu a během pár hodin se tak můžete ocitnout v příjemném jarním podnebí. Jen pozor na teplotu vody, která se od prosince do března pohybuje pouze kolem 19 °C, koupání je tedy spíše pro otužilé. Pokud však patříte mezi aktivní rodiny, zde si určitě přijdete na své. Další skvělou destinaci pro zimní dovolenou s dětmi nabízí ostrov Malta. Díky příznivému klimatu, které přináší až 300 slunečných dní v roce, pozoruhodně mírným zimám a pronikavě modré obloze je tento ostrov ideální pro toulky zelenající se krajinou na jedné straně, či odpočinek v útulných zátokách na straně druhé. Pravou dovolenkovou pohodu s letními teplotami nabízí Egypt. Během zimních měsíců sice bývají kratší dny a večer určitě využijete svetry, na druhou stranu poměrně nízké ceny s all-inclusive servisem tyto drobné nedostatky jistě přebijí.

Tropický ráj hned za hranicemi

Pokud se vám nechce cestovat letecky, a přesto toužíte po koupání, vyzkoušejte Tropical Island v Německu. Jde o netradiční akvapark vybudovaný v původním hangáru pro vzducholodě. Veliké relaxační centrum nabízí spoustu atrakcí včetně moře, palem a deštného pralesa s originální faunou a florou. To vše jen pár kilometrů od Berlína. Kousek od Mnichova naleznete zase největší termály Evropy – Therme Erding. Ty se pyšní nejdelší skluzavkou či největším saunovým světem. Turisté sem míří také kvůli léčivému prameni, který má ozdravné účinky na kloubní onemocnění.

Sen každého dítěte? Zábavní park

Až budete mít koupání a lyžování dost, vezměte děti do evropských zábavních parků. Milovníci Harryho Pottera by neměli vynechat stejnojmenné studio poblíž Londýna. V ateliérech společnosti Warner Bros je možné si prohlédnout sál bradavického hradu, Brumbálovu pracovnu, ale i nejrůznější rekvizity, masky a kostýmy. Svět pohádek nabízí také Disneyland v Paříži. Ten je skutečným rájem nejen pro děti, ale i dospělí se zde vrací do dětských let. Park se skládá z několika částí, proto si na návštěvu rezervujte více dnů. Děti se v průběhu dne mohou vyfotit s oblíbenými disney postavičkami, které prochází po parku. Velkou atrakcí jsou také velkolepé pohádkové průvody a noční show. Kdo by neznal Lego kostičky?! Výprava do jednoho ze čtyř evropských Legolandů bude pro děti taktéž nezapomenutelný zážitek. Zábavní park věnovaný slavné dánské stavebnici je možné najít na několika místech Evropy, nejstarší se nachází v dánském Billundu, nejbližší je německý Legoland v Günzburgu.

Ať už během zimy zamíříte za teplem či sněhem, nikdy nezapomínejte na vhodné cestovní pojištění. Pokud cestujete s dětmi, je pro vás nejvhodnější rodinné pojištění, díky kterému budou pojištěni všichni členové domácnosti bez nutnosti uzavírání jednotlivých smluv. Pojišťovny mnohdy nabízejí zvýhodněné balíčky, které pokryjí nejčastější rizika spojená s případným chováním a konáním jak dospělých, tak malých dětí.

(mraf)

Zdroje:

https://www.spamagazin.cz/termalni-lazne-erding/

https://www.tropicalisland.cz/atrakce-v-tropical-island.php

https://familytraveller.com/ski-holidays/family-winter-breaks/

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 0
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.