Chcete si užít klidnou dovolenou? Vyzkoušejte cestování pouze pro dospělé!

Hledáte vhodné místo, kde si odpočinete od dětského křiku? Chcete uniknout z každodenního rodinného stereotypu? Ať už jste unavený rodič, hledáte romantickou dovolenou pro páry, nebo jenom klidné místo na relaxaci, máme pro vás dobrou zprávu. Jedním z trendů moderního cestování jsou takzvané dovolené pouze pro dospělé, které nabízejí program šitý na míru pro vyznavače klidu i aktivního cestování.

Dětem vstup zakázán

I když svoje ratolesti bezesporu nadevšechno milujete, občas neškodí trochu si od nich odpočinout a nechat se hýčkat někým jiným. V dnešní hektické době to platí dvojnásob. Není se tak čemu divit, že fenomén dovolené pro dospělé neustále nabývá na popularitě, a hotely i specializované zájezdy tak naleznete prakticky po celém světě.

Mezi nejvíce rozšířené patří takzvané „adults only“ hotely, do kterých je povolen vstup pouze dospělým osobám (obvykle od věku 18 let, někde od věku 21 let). Určeny jsou širokému spektru cestovatelů, od rodičů, kteří si chtějí na chvíli odpočinout, přes páry, které vyhledávají romantickou dovolenou, až po starší osoby, které chtějí mít na dovolené trochu klidu.

S tím se pojí i rozdílná filozofie hotelů pro dospělé. Některé z nich představují doslovnou oázu klidu a odpočinku, jiné naopak cílí na aktivní dovolenou a nabízí široké spektrum aktivit. Hotely a resorty pouze pro dospělé naleznete po celém světě, výjimkou nejsou už ani v České republice. Cestování do těchto hotelů nabízí i velká část cestovních kanceláří, stačí se tedy pouze poohlédnout po konkrétní nabídce.

Dovolená pro páry i starší osoby

Některé hotely jsou dokonce specializované na pobyty pro páry, obvykle je naleznete pod pojmem „couples only“. Tato ubytovací zařízení se zaměřují na dospělé páry obvykle od 18 let věku, a jsou tak například vhodnou volbou pro trávení líbánek. Hotely si většinou zakládají na romantické atmosféře, autenticitě a diskrétnosti, takže si můžete dovolenou se svým protějškem užívat v naprostém klidu. Pro vyznavače peprnějších dovolených existují i ubytování s uvolněnější atmosférou, které nabízejí služby intimnějšího ražení párům i jednotlivcům a patří mezi ně například i takzvané nudistické hotely.

Nezapomíná se ale také na starší cestovatele, pro ty jsou většinou určené hotely pro dospělé a organizované zájezdy se zaměřením na jedince od určitého věku života, většinou starší 50 a 60 let. Někomu tato kategorizace nemusí být příjemná, nicméně předsudky lze jistě odhodit stranou. Hotely a dovolené zaměřené na starší cestovatele se soustředí nejenom na komfort a relaxaci, ale také na nezapomenutelné zážitky, které jsou uzpůsobeny na míru zdravotnímu stavu cestovatelů.

Na výběr je mnoho možností, a záleží tak především na vašich přáních. Nicméně tak jako tak je důležité uzavřít cestovní pojištění, které se jistě bude hodit i při cestování bez dětí, obzvláště pokud budete trávit dovolenou pro dospělé v exotických krajinách nebo se ji rozhodnete strávit aktivně.

(holi)

Zdroje: https://www.tripstodiscover.com/best-adults-only-all-inclusive-resorts-in-the-world/

https://honeymoonsinc.wordpress.com/2014/05/30/the-difference-between-all-ages-adults-only-and-couples-only-resorts/

https://www.travellikeanadult.com/

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.