Cestujte po stopách hvězd stříbrného plátna!

Chcete se procházet tajuplnými komnatami hradu Bradavice, vydat se s prstenem v kapse až do Mordoru nebo stejně jako Indiana Jones najít svatý grál? Nic z toho není nemožné, naopak fantazii se při cestování za oblíbenými filmy a seriály meze nekladou. Vydat na cestu se můžete sami nebo se specializovanou cestovní kanceláří. Nač ještě čekáte?

Fantazii se meze nekladou

Milovníky kouzelnického světa Harryho Pottera potěší návštěva hradu Alnwick, Gloucesterské katedrály či koleje Christ Church v Oxfordu ve Velké Británii. Pokud se vydáte dále na sever, určitě nemůžete vynechat návštěvu skotského údolí Glen Coe, které je známé ze závěrečných scén z bondovky Skyfall. Na Britských ostrovech naleznete řadu dalších míst, které jsou známé z plejády filmů, a to od historických dramat až po romantické komedie. Obdobné možnosti nabízí i řada dalších míst v Evropě, na výběr je jich skutečně mnoho, ať už se jedná o velkoměsta, či přírodní lokace.

Romantický Hobitín a další lokality ze světa Pána prstenů naleznete až na dalekém Novém Zélandu, do světa fantasy se ale můžete přenést i v Chorvatsku. Město Dubrovník se totiž v seriálu Hra o trůny stalo Královským přístavištěm. Také za Hvězdnými válkami nemusíte cestovat až do předaleké galaxie, kulisy pouštního městečka naleznete na několika místech v Tunisku (v Matmatě, Ksouru a dalších), kam se běžně pořádají zájezdy cestovních kanceláří.

Po Čechách i do daleké exotiky

Pokud se vám nechce za hranice, nemusíte zoufat. Česká republika díky krásné přírodě a bohaté historii tradičně láká filmaře z celého světa. V Praze a dalších městech se natáčely filmy jako Casino Royale, Mission Impossible nebo Bídníci. Zahraniční filmaři nezapomínají i na malé fanoušky, v kouzelné přírodě Českosaského Švýcarska a Adršpašských skal se natáčel film Letopisy Narnie. Pokud naopak toužíte po návštěvě dálek, můžete se vydat za létajícími skálami, které byly k vidění ve filmu Avatar. Naleznete je v národním lesním parku Čang-ťia-ťie v Číně. Nebo vyrazte třeba na Havajské ostrovy, které se staly kulisami filmů Jurský park, Jumanji a Godzilla.

S aplikací i cestovní kanceláří

Máte několik možností, jak se vydat na cestu za slavnými natáčecími lokalitami. Vyznavači cestování na vlastní pěst jistě ocení několik mobilních aplikací určených k vyhledávání filmových a seriálových lokalit, mezi které patří například česká aplikace Filmová místa nebo zahraniční aplikace Movieloci. V těchto databázích naleznete tisíce filmových a seriálových lokací, včetně základních informací a přesných záběrů z filmů a seriálů. Další možností je vyhledávání lokalit na specializovaných internetových vyhledávačích.

Poslední, ale neméně zajímavou možností je využití poznávacích zájezdů, které nabízí některé tuzemské a zahraniční cestovní kanceláře. Ať už se vydáte po stopách kouzelníků, hobitů, nebo akčních hrdinů, určitě nezapomeňte na uzavření cestovního pojištění, které vám na každé cestě bude krýt záda.

(holi)

Zdroje:

1. https://www.travelandleisure.com/trip-ideas/filming-locations-around-the-world-you-can-actually-visit

2. https://www.thetravel.com/best-movie-locations-worth-traveling-to/

3. https://bigseventravel.com/beautiful-movie-locations/

4. https://medium.com/@Travel.Earth/20-iconic-hollywood-filming-locations-to-visit-travel-earth-73f5be93364c

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.