Vyrážíte za hranice? Ubytujte se u místních a vychutnejte si autentický zážitek!

Cestovatelé vracející se z cizokrajných destinací často říkají, že místo bylo skvělé, ale byli to lidé, kteří ho udělali opravdu výjimečným. Doby, kdy se jezdilo do hotelových resortů obehnaných vysokými zdmi, pomalu ustupují novému fenoménu cestování v podobě takzvaného autentického cestování a „cestování s místními“. Je totiž nepsanou pravdou, že jako cizinec bez znalosti místních poměrů často nenavštívíte ta nejhezčí místa nebo neochutnáte ta opravdu nejzajímavější jídla. Jak se ale infiltrovat mezi nové sousedy? V dnešní době je to jednodušší, než si myslíte.

Doba plná možností

První možností, jak více poznat místní život, jsou organizované zájezdy specializovaných cestovních agentur, které se soustředí na tento typ zážitku, a to od poskytnutí místního průvodce až po ubytování u místních. Druhou možností je využít řady zajímavých mobilních a internetových aplikací. Příkladem může být celosvětově oblíbená aplikace Couchsurfing, zprostředkovávající ubytování u místních obyvatel, která je dostupná na internetu i pro mobilní telefon.

Další zajímavou internetovou aplikaci představuje EatWith, díky které se můžete objednat na večeři či zajímavý kulinářský kurz doslova až k někomu domů. Navíc hostitelé nabízející tento typ zážitku jsou často profesionální kuchaři. Stejně tak se můžete pomocí dalších aplikací svézt s místními, najít si nové přátelé, zúčastnit se organizovaných zájezdů, nebo si dokonce zajít na rande.

Vychutnat si genius loci

Autentické cestování se soustředí na poskytnutí nefalšovaného zážitku z konkrétní destinace. Jedná se taktéž o velmi populární styl cestování, který se kromě ubytování u místních soustředí na představení tamního způsobu života a tradiční kultury. Mezi formy autentického cestování patří například dovolené na farmách, díky kterým si na vlastní kůži můžete vyzkoušet nelehký život farmáře.

Bezpečnost především

Alfou a omegou tohoto způsobu cestování je však bezpečnost. Před cestou je velmi vhodné uzavřít cestovní pojištění, dodržovat základní cestovatelská pravidla bezpečnosti a v případě ubytování u místních si například předem ověřit nejen hostitele, ale také konkrétní oblast, ve které se hodláte ubytovat. Aplikace nabízející ubytování, například Couchsurfing, obsahují sekce o bezpečnostních pravidlech, které je vhodné si před cestou přečíst.

(holi)

Zdroje:

https://www.yahoo.com/lifestyle/10-genius-ways-to-meet-locals-while-youre-114546271602.html?guce_referrer

https://www.ervpojistovna.cz

https://www.couchsurfing.com/

https://www.eatwith.com/

https://www.responsibletravel.com/copy/authentic-travel

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.