Vánoce v zahraničí: kam vyrazit za netradiční oslavou svátků?

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží. S příchodem svátků nastává také čas sledování pohádek, návštěv příbuzných a přejídání se cukrovím a bramborovým salátem. Děsí vás tato představa? Jeďte raději oslavit svátky do zahraničí, tak jako stále větší počet Čechů. Vybírat můžete z různých destinací, na své si přijdou milovníci tepla i zimních radovánek.

Ohlédnutí za minulým rokem

V minulém roce byl během svátků největší zájem o zájezdy do teplých krajin. Nejpopulárnější destinací, kam Češi jezdili trávit Vánoce, byl stále Egypt. Velkým hitem se také staly Spojené arabské emiráty, a to především jejich metropole Dubaj. Z dálných exotických destinací si nejlépe vedl Bangkok. Zájem však rostl i o další země, mezi které patří Kanárské ostrovy, Maledivy či Kuba. Za vánočními trhy a nákupy se obdobně jako v minulých letech jezdilo do Londýna, Paříže, Vídně, Frankfurtu a Amsterdamu.

Tipy na letošní rok

  • Kypr – první vánoční destinace není vůbec daleko, letadlem se na tento ostrov ve Středozemním moři dostanete přibližně za 2,5 hodiny. Na Kypru je o Vánocích příjemně, teploty se přes den pohybují kolem 20 °C, přičemž dny jsou většinou slunečné.
  • Mauricius – přelom roku je na tomto ostrově nejteplejším obdobím. Navzdory začínající sezóně jsou ale o vánočních svátcích pláže na Mauriciu poloprázdné a klidné.
  • Karibik – Dominikánská republika, Kostarika nebo Mexiko. Karibik představuje během vánočních svátků jistou volbu. Panuje zde příjemné počasí, vzhledem k silnému vlivu křesťanství v této oblasti navíc probíhá mnoho různých kulturních akcí spojených s Vánocemi. Nevýhodou může být větší počet turistů, zejména těch, kteří přijíždějí ze Spojených států amerických.
  • Srí Lanka – ostrov u jihovýchodního cípu Indie je mezi českými turisty velmi populární. Není se čemu divit, Srí Lanka nabízí nádhernou přírodu, výbornou kuchyni a skvělé kulturní zážitky. Ostrov toho může hodně nabídnout i během vánočních svátků, ideální je návštěva jeho jižní a západní části.
  • Kapverdy – tyto ostrovy také patří v posledních letech mezi stálice nejoblíbenějších destinací. Teploty přes den přesahují 20 °C, moře je sice poměrně chladné, ale koupat se můžete v hotelových bazénech. Na rozlehlých plážích se opálíte a užijete si chvíle klidu.
  • New York – metropole východního pobřeží nabízí klasickou vánoční atmosféru, kterou znáte z amerických filmů. Central Park pokrytý vrstvou sněhové pokrývky, gigantický vánoční strom s tisícovkami vánočních světel u komplexu Rockefeller Centre nebo tradiční bruslení za zvuků koled na kluzišti Wollman Rink, k tomu není co dodat.
  • Austrálie – na závěr trochu vzdálenější destinace, kde uvidíte skutečně jiné Vánoce. Například surfujícího Santa Clause nebo slavnostní hostinu spočívající v grilování na pláži. Vánoce u protinožců prostě nabízí všechno tak trochu opačně.

Na svátky se nezapomeňte pojistit 

Pokud se rozhodnete oslavit svátky netradičně a vyrazíte do zahraničí, určitě nezapomeňte na uzavření cestovního pojištění. Od věci rozhodně není ani pojištění domácnosti, prázdný byt či dům se i během Vánoc může stát terčem zlodějů. Obdobně to platí i v zahraničí v oblastech se zvýšeným pohybem turistů během svátků. Rozhodně tak nic nepodceňte, abyste si místo „bílých“ Vánoc neužili ty „vybílené“.

(holi)

Zdroj:

1. https://www.denik.cz/ekonomika/na-vanoce-do-zahranici-cesi-nejcasteji-miri-do-parize-ci-dubaje-20181209.html

2. https://www.tui.co.uk/destinations/discover/latest/best-christmas-holiday-destinations

3. https://www.tropicalsky.co.uk/travel-inspiration/recommended-destinations-for-your-christmas-abroad

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 3
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Low-cost cestování aneb rady a triky,...

Procestovat různé kouty světa za co nejméně...

Chystáte se na cesty s domácím...

Cestovat s domácími mazlíčky není v dnešní době...

Kardiaci či diabetici na cestách? Jde...

V dnešní době si už cestování nemusí odepřít ani...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.