Sedm tipů, jak si golf v zahraničí užít bez stresu a nepříjemností

Rozhodli jste se vyrazit na první golfovou dovolenou? Kromě výběru vhodné lokality je také důležité správně si zabalit a pojistit se. Nabízíme pár rad a doporučení, která všem golfovým nadšencům mohou přijít vhod.

1. Pokud na golfové prázdniny vyrážíte letadlem, budete chtít určitě vše zabalit co nejúsporněji. Zkuste balení pojmout tak, že budete mít pouze příruční zavazadlo a vak na golfové hole. Zvolíte-li správný typ, vejde se vám do něj i část oblečení a nemusíte odbavovat zvlášť zavazadlo na osobní věci a zvlášť na sportovní výbavu.

2. Využijte maximální povolenou hmotnost pro golfová zavazadla. Ta se může u jednotlivých aerolinek lišit. Ale ať už je to 20, nebo 23 kg, golfová výstroj váží většinou méně, takže je škoda nevyužít zbývající kapacitu na další věci.

3. Oblíbené cestovatelské triky s balením měkkého oblečení ve vrstvách do úsporných roliček a vyplňování bot drobnými kusy oblečení platí samozřejmě i při balení na golfovou dovolenou.

4. Pokud jste ochotni vzdát se vlastní golfové výbavy, můžete se vydat na místa, kde vám celý komplet zapůjčí. Cestování pak bude o poznání snazší.

5. Jistě odjíždíte s představou krásného, udržovaného hřiště. Máloco zkazí volno tolik jako zjištění, že vybraná plocha je ve špatném stavu. Zvažte, jestli se nevydat spíše na nově otevřené hřiště nebo do ne úplně frekventované destinace. Přestože taková místa nemívají ještě příliš mnoho referencí, snaží se pečlivě budovat svou pozici. Bývají též cenově výhodnější než zaběhnuté a oblíbené lokality. I ve státech jako Bulharsko, Maroko či Vietnam můžete najít golfový ráj. Pokud preferujete zavedené destinace se zvučnými jmény (v Dubaji, Británii či Oregonu v USA), vyplatí se je navštěvovat spíše na začátku sezóny.

6. Při výběru lokality zohledněte i svůj zdravotní stav. Ne všechna hřiště mají či dovolují elektrické vozíky. Každodenní dlouhá chůze se pak nemusí slučovat s vaší kondicí nebo momentálním zdravotním stavem.

7. Ani golfisté nesmějí zapomínat na cestovní pojištění, které je často šité na míru přímo jim. Zahrnuje krytí škod při poškození, krádeži či ztrátě golfového vybavení. Pokud už k této nepříjemnosti dojde, neznamená to konec golfové dovolené. Pojišťovna za vás může uhradit i pronájem náhradního vybavení. Stejně tak vyřeší úhradu poplatků za vstup na golfové hřiště, pokud jste je zaplatili před odjezdem a nemoc či úraz vám v místě dovolené znemožnily hrát.

(pak)

Zdroje:
www.golf-monthly.co.uk
http://travel.cnn.com

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 2
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Za teplem na exotické ostrovy? Nejen...

Řada Čechů se během podzimu či zimy každoročně...

Potulní psi a exotická zvířata –...

Tisíce psů na ulicích – obrovský problém, se...

Objevte krásy Jižní Ameriky – kterou...

Jižní Amerika v sobě ukrývá plno klenotů. Peru,...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.